Avusturalya’da Dr. Woods, Fue yöntemi ile saç ekim işlemini ilk olarak “Wood Technique” ismiyle duyurmasına rağmen, kendisi bu saç ekim metodunun detaylarını bildirmediği için bu isimle kabul görmemiştir. 2002 yılında ise bu metod Dr. Rassman ve Dr. Bernstein tarafından detaylarını içeren haliyle bilim dünyasına duyurulmuştur. Fue saç ekim metodunda, Fut saç ekim metodundan farklı olarak, vücudun her yerinden kök hücre almak mümkündür.
Fue metodunun bir başka avantajı da, ilgili kısımdan bir deri parçasının çıkartılmak zorunda olmaması ve kök hücrelerinin üzerinde birebir çalışılmasıdır. Fut saç ekim metodunda alınan parçanın bulunduğu kısım dikiş ile birleştirildiği için çok ince bir çizgi halinde de olsa iz kalmaktadır. Ancak Fue metodunda böyle bir sorun yoktur.
Fue saç ekim tekniğinde lokal anestezi ile kaynak olarak belirlenen yerler uyuşturulur. Uyuşma gerçekleştikten sonra ilgili uzman saç köklerini ucu 1 mm. den biraz daha küçük bir alet yardımıyla teker teker ayrıştırmaya başlar. Bu aşama alınan köklerin hem sağlıklı kalabilmesi hem de saç ekme gerçekleştikten sonra ekildikleri yerde durabilmeleri için hayati önem taşımaktadır. Genel olarak bu ayrıştırma işlemi önceden hasta ile anlaşılmış tane sayısına göre yapıldığı için adet bazlı olarak uygulanır. Ayrıştırılan bu saç kökleri hücre suyunda bekletilir ve saç ekimi başlayana kadar sağlıklı kalmaları sağlanır. Alım işlemi bittikten sonra, saç ekimi gerçekleştirilecek alanda, fut metodunda da olduğu gibi önce lokal anestezi ile uyuşturma sonra da delik açma işlemleri uygulanır. Son olarak açılan deliklere, çıkartılan saç kökleri teker teker yerleştirilir. Böylece Fue saç ekim metodu tamamlanmış olur.
FUE Yöntemi Avantajları
Fue metodunun bir.ok avantajı bulunur. En önemlisi ilgili kısımdan deri parçasının çıkartılmak zorunda olmaması ve kök hücrelerinin üzerinde birebir çalışılmasıdır. Bir başka avantajı ise Fut tekniği gibi işlem sonrasında hiçbir
şekilde iz kalmamasıdır. Başlangıçta manuel punçla yapılan FUE tekniğinde, seans sırasında belirli sayıda greft alınabiliyordu. Eğer saçsız alanda çok sayıda greft ihtiyacı varsa, bu da işlemlerin uzamasına neden oluyordu. Zaman kaybına ve de maliyetleri arttıran bu uygulama, mikro motor denilen cihazın kullanılmaya başlanmasıyla bu dezavantaj son bulmuştur. Bunun sayesinde saç kökleri daha kısa zamanda ve daha fazla sayıda alınmaya başlanmıştır. FUE tekniği bu gelişmelerle birlikte zamandan kazandırmış ve maliyeti düşürmüş bir saç ekimi yöntemi olmuştur. Hastalardaki iyileşme sürecine bağlı seanslar arasında fazla uzun beklemeye gerek olmaz. Bazen bir gün arayla bile seanslar yapılabilir. Bir seansta yaklaşık 10.000 greft oranına ulaşılabilir. Her greft içinde 3-4 saç teli vardır. İşlemden sonra hastalarda ağrı ve doku his kaybının olmaması da, bu tekniğin en büyük avantajları arasındadır.